What Makes Us Tick?

What Makes Us Tick?
   Уж лято, пък студено. Дали заради това в неделя следобед пред зала Универсиада нямаше много народ. Защо ли пък да има, все пак момчетата от Brooklyn, New York едва ли са най-големите звезди. Много хора си нямат идея кой е този Biohazard и на какъв инструмент свири, защото жанърът hardcore punk няма много почитатели, но феновете му са най-верни от всички.

   Концертът бе открит от Brothers in Blood. Тях си ги знаем от преди. Чисто музикално са доста невзрачни и сигурно биха отнесли обвинения в некадърност, но това беше hardcore концерт. На hardcore концерт техниката на свирене отстъпва на заден план. Който е искал да гледа това да е ходил на Dream Theater. Важна е енергията, контакта с публиката и желанието, а от тези неща тази група има солидни запаси. През цялото време не спряха да подскачат по сцената, а вокалистът им слизаше от сцената за да даде на публиката да изреве нещо. В допълнение ни засипваше с типична hardcore реторика. Едноименното парче го изпълниха заедно с един от членовете на Artery, които свиреше на бозуки. Така е то в тази музика всички сме братя.

   Last Hope без съмнение са най-голямата българска hardcore група и на този концерт за пореден път го доказаха. Не напразно ги канят да свирят из цяла Европа. Цялата публика започна да пулсира още на инструменталната част, а когато на сцената се появи Чико и изрева мястото пред сцената се превърна в сериозно пого. Last Hope свирят доста прилично и изобщо не са необходими оправдания тип "карай, това е hardcore концерт". Чико раздели народа за "красив" сблъсък в the Wall of Death почти толкова брутален колкото на Caliban. Малко не му се получи контрола на тълпата, защото никой не изчака уговорения знак. В изпълнението им се включи и вокалистът на Brothers in Blood – нали всички сме братя. Завършиха с "There's no justice, there's no peace, there's no freedom, FUCK POLICE!"

   Last Hope може да са най-голямата българска hardcore група, но тези, които се качиха на сцената след тях са най-голямата hardcore група в света. Biohazard откриха с Urban Discipline и цялата зала се превърна в море от крака, ръце, глави и други човешки части. Тези концертите по традиция постигат най-голям процент активни елементи в публиката, а това беше най-големият концерт в жанра в България и вероятно по-голям няма да има. Представете си меле от около 700-800 човека. Това беше пред сцената.

   Billy надъхваше публиката с доста отчетливо "Да ви чуя!" на български, когато Evan обяви, че няма бяло, няма черно, а има само Shades of Grey. Смятам, че е ясно какво се случи (или по-точно продължи да се случва) на това култово парче. Продължиха с What Makes Us Tick и Wrong Side of the Tracks. На последното Evan организира circle pit. Прекъсна го щото не му харесал... повторението е майка на знанието. Тренировки си трябват. "If you are not moving you are a fagget." - а така кажи му го на тоя келеш. Хората circle pit правят той седи по средата и се оглежда. "If you are standing in the middle you suck cock" – така си е иначе какво да прави по средата на circle pit-а докато другите се организират. Някой се преби скачайки от сцената защото не прецени разстоянието до оградата. Evan отиде да помага и после помолиха публиката да си спести stage diving-а, защото този път се иска да си състезател по скок на дължина за да успееш. Все пак не искаме контузии.

   Заредиха се шлагер след шлагер – Five Blocks to the Subway, Tales from the Hard Side, Black and White and Red All Over и блусът Loss, по време на които всички прегърнаха партньора си в нежен танц. От тея нашите танци дето всички са ти партньор, а които не ги разбира ги нарича "блъсканица". По някое време изсвириха три кавъра. Все пак уважението е залегнало дълбоко в hardcore идеологията. Почетените групи бяха Agnostic Front, Cro-Mags и Bad Religion. По някое време Evan тегли една реч как музиката не била за индустрията, а за хората. Специално тази музика няма как да не е така.

   След като изсвириха култовата Punishment Evan обясни, че публиката им се състои предимно от мъже, а рап звездите събирали всички жени. Не знам дали знае, че повечето жени ги взимат МЕНОЛАР. За да наваксат решили да направят песен на Cypress Hill (да бяха направили на МЕНОЛАР) и покани момичетата от публиката на сцената. Забиха I Ain't Goin' Out Like That. Финала беше една от най-бруталните сцени на концерт, защото дамите спретнаха женско пого на сцената, а Billy побърза да скрие резервната си китара. Бис нямаше, но така или иначе не се сещам какво друго можеха да изсвирят освен кавъра на After Forever или разбира се химна. Чувам, че последното много се котирало в последно време, а тези какво... пожелаха ни Love, Peace, Unity, Strength и си заминаха. Никакво уважение!

   P.S. Знам, че Evan е женен за порно звездата Tera Patrick, но не съм писал нищо за нея защото тя не участва в концерта.
Tags:   bulgarian music 
Posted by:   Stilgar
22:42 14.07.2009

Comments:

First Previous 1 Next Last 

Posted by   Гащник (Unregistered)   on   16:38 15.07.2009

Във връзка с концерта: да ми препоръчаш добри филми с Tera Patrick?

Posted by   . (Unregistered)   on   16:39 15.07.2009

С Tera Patrick и Evan?

Posted by   Stilgar   on   18:29 15.07.2009

http://www.imdb.com/name/nm0782640/
eto tuka ima spisuk:)

First Previous 1 Next Last 


Post as:Post a comment: