Да се свържем - Stereo MCs в София

Да се свържем - Stereo MCs в София
   Stereo MCs са идвали в България много пъти, но все не можех да ги впиша в претоварената си концертна програма. Тази година обаче уцелиха концертно затишие, пък и аз видях, че няма да мирясат и ще продължават да идват докато не посетя техен концерт. На пръв поглед може да е странно, че ще ходя на концерт на който през половината време дори няма звук от китара, но както поясни Васил Върбанов от организаторите Тангра Мега Рок по повод този концерт – "Хората, които слушат такава музика усещат истинските мутанти". Без съмнение Stereo MCs са от истинските мутанти.

   Подгряваща група не за първи път бяха Babyface Clan. Многократно съм споделял впечатленията си от тях и затова този път ще бъда кратък. Насо Русков както винаги беше атрактивен с имидж и сценично поведение. Представиха няколко нови песни, които звучаха прилично. Трудно мога да си представя по-подходяща група за подгряваща на Stereo MCs. Понякога когато чуя по радиото някоя от по-малко познатите песни на хедлайнерите се чудя дали не е парче на кланът. Всичко пасва доста добре включително английският акцент.

   Stereo MCs се качиха на сцената с петнайсетина минути закъснение пред около две хиляди зрители. Групата се състои от кльощавия Rob, някакъв агент, който свири на лаптоп, басист, барабанист и две танцуващи вокалистки. За някои песни Rob закичва китара, а за други застава зад синтезатор. Публиката ги приема радушно и се започват танците.

   Когато става въпрос за Stereo MCs има точно определен танц, който трябва да се усвои. Разтваряме крака, приклякаме и сега наляво, надясно, наляво, надясно. Ръцете напред! И сега както обясни Роб яздите ритъма.

   Не съм специалист по творчеството на Stereo MCs, но разпознах следните парчета – Black Gold, Boy, Running, Deep Down and Dirty, Step It Up и Far Out Feeling. Ако искате може да ме наливате, че съм мейнстрийм обаче най-много се зарадвах на Connected.

   Колко е голяма една песен до голяма степен зависи от влиянието и върху обществото и нещата, които символизира. В случая със Stereo MCs никоя песен не е по-голяма от Connected. Това парче се превърна в символ на Internet. Давайте, предизвиквам ви да измислите парче, което да се асоциира с Мрежата по-силно от Connected! Заглавието и без съмнение включването на парчето във филма Хакери го превърнаха в химн. Електронният звук също помага и фактът, че както изглежда първоначалната идея няма нищо общо с Internet няма как да спре асоциацията в главите на поколения потребители.

   Концертът завърши с някакъв безобразен брой бисове... примерно три. Не знам защо е нужно да се правят тея нагласени истории, но пък е добре, че посвириха прилично време. Коленете ме заболяха.

P.S. Не ни уважиха и не изсвириха химна.
Tags:   bulgarian music 
Posted by:   Stilgar
03:35 19.03.2012

Comments:

First Previous 1 Next Last 

Posted by   trx   on   13:55 19.03.2012

Пу! Щом е нямало химн - никакъв концерт не е било! :)

Posted by   ivelinka   on   14:16 19.03.2012

И нищо на Slayer не изсвириха ;/

Posted by   Stilgar   on   14:21 19.03.2012

Hem im vikah da izsviriat neshto na Slayer!

Posted by   Бодливо свинче (Unregistered)   on   14:51 19.03.2012

Ти си егати комерсиалната свиня, да се кефиш най-много на Connected!

Posted by   . (Unregistered)   on   19:30 19.03.2012

Не живееш като тру! :)

Posted by   ivelinka   on   15:33 20.03.2012

Хубаво момче беше, но се развали, започна да си пада по комерс....

First Previous 1 Next Last 


Post as:Post a comment: