Гласуваме за Depeche Mode

Гласуваме за Depeche Mode
   За хиляди хора в България най-важното събитие на 12.05.2013 не бяха иначе драматичните парламентарни избори, а нещо което се случва по-рядко от веднъж на четири години. Depeche Mode свириха в София. Денят като цяло обещаваше да е зле. По всичко изглеждаше, че ще загубим изборите, а последните два албума на Depeche Mode са пълна трагедия. На място пък се оказа, че вали.

   Оказа се, че има и подгряваща група – F.O.X.. Имаха подходящ за този концерт new wave външен вид и музика. Тя не беше нищо особено, но пак беше по-добре от новия албум на Depeche Mode. Китаристът и пианистът имаха типичните щръкнали прически, а вокалите бяха поверени на руса дама.

   Пуснаха ни хаус за да ни припомнят, че има и по-гадна музика от новия албум. Хедлайнерите се качиха на сцената около девет часа и откриха с парчето Welcome to My World от така неприятното издание. Въпреки че ги гледах когато дойдоха в България за първи път през 2006 отново бях стъписан от начина, по който музиката им звучи на живо. Истинските барабани и живата китара припомнят на всички, които са забравили, че Depeche Mode всъщност са рок група. Подборът на песните беше смесица от ревливи балади като Angel и Higher Love, мега хитове като Personal Jesus и Enjoy the Silence, бози от новия албум като Heaven и Should Be Higher и няколко неща, които не бих отгатнал ако ме питат дали има шанс да ги чуем на живо като Black Celebration, Barrel of a Gun и Just Can’t Get Enough. Последното е песен от първият албум на групата от 1981.

   Имиджът на тримата членове на Depeche Mode е тотално различен. Dave Gahan е секс символ, който непрекъснато танцува и си върти задника и едва ли някой би предположил, че минава петдесетте. Martin Gore, музикалният гении на групата изглежда, стар, тъжен, gothic агент, а Andy Fletcher седи много странно на сцената сякаш виждаш чичо си в дискотеката. Оказва се не е съвсем ясно каква е ролята му в групата. Сигурно държи другите с компромати.

   От гледна точка на публиката най-доброто включване беше масово размахване на листове с надпис "We vote for you". Нещо съм пропуснал организацията за да си принтирам и аз. Интересно дали някой беше обяснил на групата за какво става въпрос.

   Като цяло концертът беше доста приличен предвид скапания албум и определено останах доволен защото Depeche Mode са истинска рок банда и никой не трябва да забравя това.
Tags:   bulgarian music 
Posted by:   Stilgar
06:09 14.05.2013

Comments:

First Previous 1 Next Last 

Posted by   Guess (Unregistered)   on   12:43 14.05.2013

Дипи Шмот чевер!

Posted by   AnotherGuest (Unregistered)   on   20:46 14.05.2013

Nqma nachin da ne sa chuli che ima izbori.

First Previous 1 Next Last 


Post as:Post a comment: