Мъртво сърце в мъртва България

Мъртво сърце в мъртва България
   Любимият ми метъл вокалист не се нарича нито Bruce Dickinson, нито Eric Adams, нито Rob Halford. Любимият ми метъл вокалист е мощен почти колкото Bruce Dickinson, артистичен почти колкото Eric Adams и може да пищи почти колкто Rob Halford, но пее с драматизъм и чувство почти колкото Сашо Роман. Казва се Warrel Dane и е известен предимно като вокалист на Nevermore. На 12.11.2015 той пя в България за първи път пред малка публика от ценители.

   Заради огромното задръстване в София причинено от милицейския протест закъсняваме от плана и изпускаме половината от сета на подгряващата група Velian. Бях се подготвил да се отегча и не бързах да ги хвана, но след две песни вече съжалявам че сме пропуснали предишните. Velian се оказаха доста кадърен метъл идеално пасващ на стила на хедлайнера.

   Бар RockIT излезе много приятно място с подобаващ интериор. Цените изглеждат леко високи за рокерско сборище, но пък се предлага дори бира The Trooper. За съжаление звукът не беше особено добър. Близо до сцената нещата се чуваха прекалено силно и изкривено, а по време на концерта имаше микрофонии и в последствие микрофонът спираше да работи (предполагам защита от микрофония). Интересно, че това не успя да ми развали кефа може би защото Warrel Dane е достатъчно мощен, а мястото достатъчно малко за да го чуваме и без микрофон.

   Въпросният се качва над сцената с група от младоци на средна възраст под 30 години, а басистът е с фланелка Call of Duty: Black Ops. Warrel Dane изглежда около 15 години по-млад от истинската му възраст - 54. Руси коси се спускат под нещо като каубойска шапка. Вече съм убеден, че рок музикантите наистина сключват някакви договори с дявола за да са в такава форма. По-голямата част от сетлиста е очевидна. Турнето е по повод 15 годишнината от албума Dead Heart in a Dead World и парчетата биват изпълнени под ред. За началo Narcosynthesis. Албумът си върви под ред и вместо да обявява песните Warrel казва само "знаете какво следва нали?" при което един агент в публиката казва името на следващата песен. Някаква мацка му се обяснява в любов, а той и връща няколко комплимента.

   Всичко си върви по план We Disintegrate, Inside Four Walls, Evolution 169, The River Dragon Has Come... Публиката пее с все сила нищо, че не наброяваме и 100 човека. Естествено The Heart Collector - най-известната балада на групата - вдъхновява най-много хора. Следват Engines of Hate и The Sound of Silence - един кавър, в който трудно се познава оригиналът. Warrel благодари на Paul Simon. Insignificant, Believe in Nothing и разбира се последното парче от албума Dead Heart in a Dead World. Информират ни, че след еди си колко часа не могат да вдигат шум и затова ще изпълнят колкото може преди да слязат от сцената. Избраните песни са Enemies of Reality, Dreaming Neon Black и месомелачката Born.

   Тръгваме си припявайки парчетата от концерта и съм много доволен въпреки трагичните проблеми със звука. Да се надяваме че ще имаме възможност да видим този вокалист отново на по-голямо събитие. А защо не с Nevermore?
Tags:   bulgarian music 
Posted by:   Stilgar
03:01 13.11.2015

Comments:

First Previous 1 Next Last 

Posted by   Rhaegar (Unregistered)   on   17:34 08.01.2016

Кой ти позволи да споменаваш името на Ерик Адамс? Ти за метал ли се мислиш?

Posted by   Е бре, де бре госте (Unregistered)   on   12:04 19.01.2016

Странно, че не нахрани Rhaegar ей така за тролската чест. Но пък и когато публикуваха твоя статия на друго място, която стана бая популярна, пак не отговори на „доброжелателите“.

Как да е. Като видях заглавието си помислих, че си писал за Леми. Нищо, че Моторхед не пяха в столицата. Но просто го очаквах, след тирадата за него, а и споменаването му и след това на няколко пъти.

Та отбеляза Дио, отбеляза бащата на Ц и още други хора. Защо не отбеляза Леми? Вярно бяха предновогодишни дни, но все пак…

п.п. Уф, писна ми от тази проверка за js. В н2н я набихте, сега и тук си я изпляскал. Въпрос на време е паяците да почнат да  четат. Този на Google вече се справя прилично. И спамерите ще наваксат.

Posted by   Stilgar   on   16:18 19.01.2016

Реших да не пиша повече като умре някой. Между другото ако се регистрираш и логнеш няма да те проверява с JS като пишеш коментар... май. Вече не помня какво съм писал в кода.

Posted by   Rhaegar   on   17:21 10.05.2016

Stilgar.

We will all forget you.

Posted by   Rhaegar (Unregistered)   on   21:31 11.05.2016

Forget about the last part.

You do know what the Protoss cannons are for, right?

To defend the other cannons of course!

Posted by   Rhaegar   on   18:00 14.05.2016

Ще изгоря къщата ви, ще убия дъщеря ви и ще ви пратя в някое циганско гето да си доизживеете жалкия живот в мизерия.

Не се ебавайте с мен нещастници.

Както се смеете в следващия момент ще плачете и ровите по кофите.

И никой не ви е виновен.

Аз съм този когото разпънахте на кръст.

Posted by   Rhaegar   on   15:30 15.05.2016

I was Christ the whole time.

Posted by   Guest (Unregistered)   on   06:49 16.05.2016

My enemies are all dead and burning in hell.

Were you one of them?

First Previous 1 Next Last 


Post as:Post a comment: