Като блогърите...

   Съжалявам, че този не-блогпост ще е почти блогърски, но не мога да се сдържа.

   Понеже мама я няма да ми готви в квартирата реших да си поръчам храна използвайки чудото на съвременните технологии Интернет. Съквартирантът ми Васко е редовен клиент на сайтa Gladen.bg. Направих си аз регистрация и насъбрах някакви неща за поръчка от ресторант X. На последната фаза за потвърждение на поръчката системата ме информира, че това е първата ми поръчка и ще ми се обадят за потвърждение на телефона, който бях въвел. Точно тогава забелязах, че въпросният телефон е грешен. Без да натискам нищо друго отидох в профила и промених телефона. Тогава се върнах и повторих последните две фази от потвърждението на поръчката. Обадиха ми се успешно по телефона и зачаках. След час и десет минути (предполага се да се чака час, но обикновено става доста по-бързо) налазих персонала на Gladen.bg в ICQ...

   След кратък разговор се установи, че телефона ми е записан два пъти в системата(WTF?). Един път вярно един път грешно. Обаждането за потвърждение е било на верния телефон, а на ресторанта е даден другия. Доставката пристигнала, звъняли ми по телефона на несъществуващ номер и си заминали. Получих оферта да си получа поръчката срещу допълнителни 3.50 за разкарването. Стана ми доста смешно и заявих, че изобщо не се чувствам виновен, защото съм си сменил телефона преди да потвърдя каквото и да е и освен това са ми се обадили за потвърждение, което премахна всякакви притеснения за сгрешения телефон. Още по интересно ми стана дали ако направя нова поръчка ще ми я донесат на нормална цена. Разбира се отказах офертата на принципно основание, въпреки че бях гладен (даже в момента като пиша това още съм). Накрая поръчах през същия сайт от друг ресторант.

   Аз разбирам и другите страни. На служителите на Gladen.bg системата им е калпава (как така 2 телефона?), ресторанта ясно що се дразни, а най-ясно трябва да е аз що не плащам допълнително. Васко дори измисли няколко причини кошницата да записва съдържанието на профила ми преди потвърждението, така че и разработчиците на системата имат някакво оправдание. Остава обаче въпроса защо ми го изписва този телефон с червено да го гледам на последната стъпка ако съм обречен и не мога да го сменя?

   Според мен, правилното в този случай беше служителят на Gladen.bg да поеме въпросните 3.50 за сметка на портала (не за негова лична). Сигурно никога не му се е случвало такова нещо и няма изрично разрешение да го прави, но на негово място бих проявил инициатива с цел положителен PR. Лично аз съм го правил многократно когато продавах пици в USA и това се поощряваше от началниците. От друга страна американският бизнес модел е доста различен, а знам ли го този човек какви шефове има...

   За да не звуча съвсем като типичен блогър искам да кажа, че не смятам да спра да ползвам Gladen.bg и не съм недоволен. Като заклет технократ намирам този начин за снабдяване с храна за най-правилния. От друга страна ми минават някакви идеи за нарочни, подобни експерименти с нови регистрации. :)

P.S. Мадамата, която достави поръчката от втория ресторант (Mr. Pizza & Thai Express) е много арна. Това твърдение важи към датата на този пост и не нося отговорност ако утре я сменят с някоя грозна.
Tags:   bulgarian stupid 
Posted by:   Stilgar
01:39 21.05.2008

Comments:

First Previous 1 Next Last 

Posted by   trx   on   01:44 21.05.2008

Мм да, тази мадама определено им печели клиентела! Вдигнете й заплатата!

Posted by   . (Unregistered)   on   14:03 21.05.2008

Голям да го ядеш! :D

Posted by   JOKe (Unregistered)   on   14:15 22.05.2008

hahahahaha madaamata e izkliuchitelno vajna
da i beshe zel telefona v sluchai che q smenqt
U!

Posted by   Stilgar   on   14:32 22.05.2008

kolko sum proz!

Posted by   JOKe (Unregistered)   on   18:56 28.05.2008

pitai drugata madama koq e bila taia madama
kaji che naiden pita moje i da me poznava
hahaaa

Posted by   Artanis (Unregistered)   on   20:59 28.05.2008

А в БФ-то, откакто го отворихме оня портал и призовахме Безименния Ужас, на лятната практика....абе аз казах, че Ктхулу не е марка коняк тогава ама..Не!

First Previous 1 Next Last 


Post as:Post a comment: