Благословени с убийствена музика

    Нямах намерение, но щом толкова настоявате ще ви кажа за концерта на класиците Benediction и Holy Moses.

    Драмата започна още от самото начало. Автобусът, с който пътували групите се развалил и в резултат концертът закъсня повече от два часа. Музикантите пристигнаха сред радостни възгласи на феновете и сами се включиха в разтоварването на инструментите си. Само за час направиха саундчек, като дори постигнаха приличен звук и на сцената се качиха шведите Nominon. Мисля, че изсвириха 3-4 песни, а ние влязохме чак за последната. Като цяло не бях впечатлен. Свиреха приличен death metal, но според мен не бяха нещо особено. За неинформираните Holy Moses са една от първите thrash metal групи. Кариерата им е започнава през 80та година. Чувал съм да наричат Sodom, Destruction и Holy Moses "Светата троица" на немския thrash metal. Групата никога не е била много известна, но феновете им упорито отказват да ги забравят. За капак групата е предвождана от дама. Sabina Classen е абсолютен култ. Спомням си как когато я видях за първи път в Каварна, когато се включи да изпълни заедно с Destruction кавър на Fuck the USA на The Exploited, си помислих "Тази пък русата къде се бута". Обаче като ревна не само, че заглуши мъжкия вокал, но щеше просто да ме отвее. Добре че организаторите бяха осигурили няколко хиляди човека зад мен да ме подпират. Така действа нежният и гласец. Когато е на сцената Sabina я заема цялата. Не, не тежи 150 кг. Простата сметка показва, че трябва да е минимум на 45 години, но хич не и личи. Май най-добре да ви я покажа на снимките направени от Тангра Мега Рок:

Holy Moses

HolyMoses

Holy Moses

Holy Moses забиха брутално, но кратко. Тръгнаха си след по-малко от час и оставиха сцената на титаните Benediction.

    А те направо размазаха. Класически, суров, груб, death metal погази публиката като валяк. Тези момчета очевидно наистина се кефят на България и не пропуснаха да го повторят при всеки удобен случай. Показаха вътрешната страна на обложката на новия си албум където стои снимка от предишния им концерт в България. И аз бях там, и мен ме снимаха за клипа към заглавното парче Killing Music, който заснеха тогава. Очевидно някой беше забравил да инструктира охраната, защото те сериозно се опитваха да попречат на хората, които се качваха по сцената. Групата явно не беше съгласна и дори в един момент както си свиреха трима от тях поеха към единия ъгъл да обясняват на охраната да пусне някакъв настояателен фен на сцената. След парчето последва дълго обяснение, че знаят, че охраната си върши работата, но няма проблеми хората да се качват на сцената стига да се разкарват пред апаратурата. Нямаше какво друго да се случи освен stage diving с пълна сила включително и от две доста ефирни момичета.

    Пънк корените на групата си личат не само в звука им и кавърите на пънк групи, които правят, но и облеклото им. Единият китарист носеше фланелка на Melvins, а басистът Франк беше облякъл фланелка с надпис "Sid's Music School" с образа на култовия басист на Sex Pistols. Изсвириха ни две бонус парчета, които уж не били в нормалния сетлист, снимаха се пак с нас и уточниха, че няма да се крият и да излизат на бис, защото това е безсмислено. В крайна сметка всеки знае, че ще излезнат. Направо да свирят каквото ще свирят и да се чакаме в бара. Изглежда са ходили на концерт на Slayer. Речено сторено. Така завърши вторият концерт в България на "една от най-пънкарските групи, която някога е свирила death metal".

Benediction

Benediction

Benediction

Tags:   bulgarian music 
Last edited by:   Stilgar
on   16:55 19.10.2008
Posted by:   Stilgar
04:21 19.10.2008

Comments:

First Previous 1 Next Last 

Posted by   . (Unregistered)   on   16:26 21.10.2008

Само не разбрах кой да държа отговорен за 4-ти ден настинка и дежурства в кенефа?!

Posted by   stefan (Unregistered)   on   01:51 22.10.2008

Освен за убииствената музика, Stilgar искам да ти благодаря и за новите цветове в твоя личен не-блог. Благодарение на който вече очите ми не ме болят 2 часа след затварянето му ;-)

First Previous 1 Next Last 


Post as:Post a comment: