На среща с ангела на смъртта - Samael

На среща с ангела на смъртта - Samael
   Открихме сезон 2009 с концерта на Samael. Ако съдим по откриването се очертава доста стабилна година и много вратобол. Та Samael е един архангел, който според някои източници бил паднал и станал демон, та той беше дошъл да ни попее...

   Всичко по реда си! Половин час закъснение изобщо не го броим за закъснение. Концертът бе открит от словенците Noctiferia. Момчетата свирят мелодичен Death Metal с лек Industrial привкус в най-добрите традиции на групи като In Flames. Даже вокалистът им сякаш се разхожда с раста прическа като вокалиста на In Flames. Изглежда успяваха да се справят прилично със задачата си защото публиката определено се раздвижи и се развика по време на тяхното изпълнение.

   Коя е страната, в която по музика в трети клас се учи Black Metal? Коя е страната, в която църквите се строят с основата идея да бъдат запалени? Коя е страната, в която бабите в махалата се хвалят, че внукът им свири в по-сатанинска банда от тази на внука на съседката? Коя е страната, в която са направили най-якия web browser (това не знам как точно е свързано, но не се сдържах)? Ама разбира се Keep of Kalessin са от Норвегия. И като са от Норвегия няма какво друго да правят освен да свирят True Norwegian Black Metal (е, можеше и да правят браузъри). Откриха със соло на китара, което за първи път ми се случва на концерт. Потропаха, поблъскаха, пореваха и си тръгнаха. Публиката определено ги хареса, а и те нея. В интерес на истината ви излъгах.  Keep of Kalessin не свирят True Norwegian Black Metal. Позволяват си да са предимно мелодични, да бичат сола, да вкарват клавирни истории и дори понякога се разбират думи от текста. Сигурно в Норвегия са нещо като нашите D2 и ги слушат само ученички под 16 години. В крайна сметка ако потърсите в Интернет ще ги видите как свирят пред някакви елитни гъзари седящи на маси и пляскащи любезно. Май са някакви музикални награди. Ако кажете, че аз съм ви накарал да гледате видеота в Твойта Туба използвайки Фалш ще отричам. Както и да го въртим момчетата си свирят чист Black Metal ако ще да не е съвсем True Norwegian и забиха много добре.

   Слуховете, че Samael били дискари се оказаха неоправдани. Главите им изобщо не бяха с форма на диск. В библията не са изяснили дали Samael е ангел или демон и поради същата причина Samael не са изяснили дали ще свирят Black Metal или Industrial Metal, но това изобщо не им пречи да се настанят успешно между двата жанра. Музиката се движеше в целия диапазон от класически Black Metal със симфонични елементи до класически Industrial в стила на Ministry, а дори имаше моменти, в които единствените звуци идваха от синтезатора. Ударните бяха най-любопитни. За тях отговаряше човекът зад синтезатора. Повечето сякаш бяха записани истински барабани, но имаше и солидна доза компютърно генерирани бийтове. То пък в днешно време можеш ли да ги различиш? Освен това този индивид имаше и два барабана с два чинела до него и от време на време се обръщаше да ги налага. Много е яко да гледаш как скача за да ги блъска, нещо което класическите барабанисти не правят защото са седнали. По време на изпълнението на Samael хората не се катериха по сцената за да скачат в публиката. Samael излъчват някакво превъзходство с елитната си музика. Сцената също беше украсена в класическо съчетание от червено и черно, а такова беше и облеклото на фронтмена Vorph. Имаше също прилична доза светлинни ефекти и видео стена на която се редуваха библейски символи и звуков еквилайзер. Като казвам библейски символи имам предвид от Христос и Мария до демони и пентаграми. Е, разбира се наблягаше се на последните две. Напуснаха сцената и след по-малко от две минути се върнаха за бис. След като успешно поругаха всичко свято в нас Samael си заминаха за да настанят Сатаната в душите на други хора по света. Ако знаете тази нощ какви нечестиви сънища сънувах... Освен това очевидно Сатаната е влезнал в мен някъде през врата, защото зверски ме боли. Дочетене и да се готвите за танците на наближаващата thrash фиеста – Sepultura, Sodom, Kreator!

P.S. На Симеон сестра му я бива, но той предвидливо не ни запозна с нея, а само ни я показа.
Tags:   bulgarian music 
Posted by:   Stilgar
17:40 01.02.2009

Comments:

First Previous 1 Next Last 

Posted by   trx   on   00:53 02.02.2009

Сестри не е добре да се водят на такива събития ако не са дегизирани :)

First Previous 1 Next Last 


Post as:Post a comment: