Второто пришествие на Пешо Шведа

Второто пришествие на Пешо Шведа
   Открихме концертният сезон за 2010 малко късно като част от политиката ми за намаляване на концертите тази година. Разбира се организаторите на концерти контрираха тази политика като обявиха ОЩЕ ПОВЕЧЕ КОНЦЕРТИ! Аман! Но да се върнем на повода за това писание, а именно второто пришествие на един от най-големите екстремни музиканти, а именно Пешо Шведа. Явно сме се представили добре при първото пришествие - концерта на Pain, защото желанието ми да се върне пак с Hypocrisy се сбъдна. Той не просто се върна, а се върна за да запише на DVD концерта в София.

   Когато пристигнахме вече се беше събрал доста народ. Отказах се да си оставям якето на гардероб защото имаше огромна опашка и една единствена лелка опитваща се да се справи с всички. Прежалих якето и го оставих на един прозорец като бях сигурен, че металистите, които до един пушат, пият, друсат, миришат, изнасилват и пребиват невинни минувачи със сигурност ще ми го откраднат.

   Залата беше пълна, на границата на неприятното, а хората вътре викаха "Пешо". Последното да се приема съвсем буквално. Подгряващи групи нямаше, а Пешо излезе половин час след написания на билета час. Цялата група беше облечена в черно без никакви аксесоари освен няколко татуировки, а барабанистът размяташе дълга руса коса да си личи, че е швед. (Редакция: То пък се оказа, че бил норвежец) На този концерт се явих слабо подготвен и повечето песни не ги разпознах, но сякаш откриха с първите парчета от последния албум (A Taste of Extreme Divinity) - Valley of the Damned и Hang Him High. Заредиха се песни в типичния за групата death metal стил, в които има повече от допустимата мелодия за да се нарече класически. Пешо разказа как извънземните са го посетили и са му изтрили паметта в песента Eraser и после се върна към корените на групата, които са с почти black metal звук. Следваха още истории за извънземни както и любовната песен Let the Knife Do the Talking. Закриха първата част от концерта с Fire in the Sky.

   Пешо на няколко пъти каза, че са решили да записват DVD-то в България защото сме много луда публика и се обръщаше към съучастниците си с "I told you! Thеsе guys are crazy." Другите в групата не свирят в Pain и не са идвали в България. Логично беше повдигнат въпроса, защо след като му харесва толкова в България не ни уважи и не изсвири химна? Предполагам само ИСТЕНСКИТЕ КРАЛЕ НА ПАЛАР МЕТАЛА могат да изпълнят такова велико произведение, а Пешо не претендира да е такъв и затова пропусна. В тази връзка искам да кажа, че якето ми не беше откраднато, от което следва, че металистите на този концерт явно не са истински металисти.

   Звукът беше съвършен, което сигурно се дължи на отворената репетиция предишният ден. Все пак DVD се записва! Имаше само едно кратко спиране на микрофона на Пешо.

   Бисът се състоеше от три песни, а последната беше култовата Roswell 47, която разказва за първия път когато извънземните отвлекли Пешо през 1947, но той успял да се измъкне като изтананикал мелодията на песента, а тя разстроила навигационните уреди и летящата чиния катастрофирала в Reswell, New Mexico.
Tags:   bulgarian music 
Posted by:   Stilgar
19:05 28.02.2010

Comments:

First Previous 1 Next Last 

Posted by   . (Unregistered)   on   19:52 28.02.2010

Пешо! Пешо!

Posted by   trx   on   03:17 02.03.2010

Еее кви са били тия фалшиви металисти, тва на нищо не прилича :)

First Previous 1 Next Last 


Post as:Post a comment: